2015 m. spalio 2 d., penktadienis

Vyšninių pomidorų ir Parmos kumpio tarta



Och ir ach! Prisiminus šitą tartą dar dabar seilės tįsta. Man labai patiko - saldūs pomidoriukai, savo lengva rūgštele puikiai derantys su sūrumo ir pikantiškumo suteikiančiu vytintu kumpiu. Švelnaus skonio įdaras viską apjungia. Teisybės dėlei pasakysiu, kad mano vyras įvertino šią vakarienę kaip kartotiną, tačiau į TOP'ų kategoriją įtraukti nesutiko.
Pagaminti šią tartą taip pat labai paprasta, o jei dar tešlą pasiruošite iš anksto - vakarienę paruošti bus vienas juokas.
Tarta skani tiek šilta, tiek kitą dieną - atšalusi.




Taigi, mums reikės (26 cm skersmens formai):
Pagrindui:
50 g tarkuoto kietojo sūrio (naudojau Džiugą)
155 g miltų
100 g šalto sviesto
2/3 AŠ druskos
1 kiaušinio

Įdarui:
200 g grietinės (naudojau 30% riebumo)
50 g tarkuoto kietojo sūrio (naudojau Džiugą)
3 kiaušinių
saujos vyšninių pomidorų
vytinto kumpio aka prosciutto crudo
pluoštelio šviežio baziliko lapelių
druskos, pipirų, muskato

Paruošimas:
  1. Tešlai skirtus miltus persijojame į dubenį, beriame druską, sūrį ir kubeliais supjaustytą sviestą. Jei turite kombainą - sveikinu! Jei ne, pirštais triname miltus ir sviestą, kol gauname šlapio smėlio konsistenciją. Įmušame kiaušinį ir užminkome tešlą, kad viskas apsijungtų. Vyniojame į maistinę plėvelę. Jei ruošiatės iš anksto - dedame tešlą į šaldytuvą. Jei kepti norisi greitai, tuomet - į šaldiklį 20 minučių.
  2. Įdarui skirtus kiaušinius išplakame su kiaušiniais ir sūriu.
  3. Pagardiname druska (nereikia per daug - sūris ir kumpis turi nemažai druskos) ir muskatu.
  4. Suberiame smulkintus baziliko lapelius.
  5. Tešlą iškočiojame ant miltuoto paviršiaus ir įtiesiame į kepimo popieriumi išklotą formą, nepamirštant suformuoti kraštelių.
  6. Ant tešlos supilame grietinės ir kiaušinių plakinį. 
  7. Išdėliojame per pusę perpjautus vyšninius pomidorus ir plėšytą vytintą kumpį.
  8. Kepame iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40-45 minutes.
  9. Prieš šios tartos neįtikėtinai puikiai tiko grąžgarstės ir vynas!
Skanaus!


P.S. Kepimui aš naudojau nuostabiąją Gerduvos dovaną - Kaiser "La Forme Plus" kepimo formą. Kaip matosi pirmoje nuotraukoje, formos griovelyje yra šiek tiek susikaupę ištirpusio sviesto. Formos pagrindas su grioveliu apsaugojo mano orkaitę nuo prisvilimo, o virtuvę nuo dūmų. Kepant šį pyragą paprastoje formoje, jos dugną apgaubčiau folijos lakštu.

Šaltinis: Aguonėlės blogas




Prieš 1 metus: Marinuotos alyvuogės
Prieš 4 metus: Čirviniai blynai

3 komentarai:

  1. Kadangi vyšniniai pomidorai šiemet užderėjo, galima ir paskanauti visokių gėrybių. Ačiū už receptą.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kepiau, na labai patiko, labai lengvai pasigamino, nors tartą kepiau pirmą kartą gyvenime. Vyras irgi įvertino puikiai, net kelis kartus kartojo :) Klausimas: kaip manote, ar pavyktų tarta, jei naudočiau avižinius miltus?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Smagu, kad patiko!
      O dėl avižinių miltų, tai jais kartai skeičiu dalį paprastų miltų paprastesniuose kepiniuose, ir esu pastebėjusi, kad jie sugeriau daugiau drėgmės, nei kvietiniai miltai. Greitai pagooglinusi radau, kad tartoms kepa pagrindus ir iš avižinių miltų, bet spėju, kad reiktų ieškoti konkretaus recepto, nes pakeitus miltų tipą, gali tiesiog neatitikti kitų produktų proporcijos. Nebandžiau pati, tad patarti naudingai negaliu.

      Panaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...