2011 m. spalio 3 d., pirmadienis

Čirviniai blynai



Aš čirvinius blynus dažniausiai kepu paprastai, kaip mama mokino: kiaušiniai, pienas, vanduo, miltai, druska, truputis aliejaus. Šį kartą nusprendžiau šeimyną palepinti prašmatnesniais blynais. Nors man sunkiai liežuvis apsiverčia juos blynais vadinti, čia greičiau vafliai. Buvau labai alkana, todėl produktų kiekį dvigubinau... Be reikalo... ne todėl kad neskanu - labai skanu, bet jų gaunasi daaaaaug (~15 vnt.), ir jie labai sotūs ir tada juos kepti reikia ilgaaaaaaai... Nors cukraus kiekį, pateiktą šaltinyje, mažinau, man vis tiek per saldu buvo. Kitą sykį dėčiau gal tik pusę kiekio - 100 g, na gerai 150 g. Bet jei kepam kaip vaflius - cukraus kiekis pats tas :) Blynai gaunasi minkštu vidumi ir traškiu paviršiumi. Bet aš juos dedu vieną ant kito, tai to traškumo nebelieka.
Mano šefukui jie labai patiko. Jau kai prieš kiekvieną kąsnį sako "aAam", tai jau reiškia, kad delikatesas :D
Aš juos valgiau su citrinų kremu. OooOooOooooooo  mmmMMmmmMMmm!

Taigi, mums reikės:
180 g kambario temperatūros sviesto
200g cukraus
4 didelių kiaušinių
400 ml pieno
350 ml miltų, o dar geriau 400 ml (žr. punktą nr. 5 ir P.S.)
1,5-2 AŠ kepimo miltelių
1 AŠ vanilinio cukraus
žiupsnio druskos

Paruošimas:
  1. Sviestą išplakame su cukrmi iki purumo.
  2. Sumušame kiaušinius ir gerai išplakame.
  3. Supilame pieną, išmaišome.
  4. Miltus sumaišome su kepimo milteliais. 
  5. Įsijojame miltus į tešlą ir gerai išmaišome. Tešla turi būti grietinės tirštumo. Jei reikia, įpilame dar miltų.
  6. Kepame čirvinių blynų keptuvėje. Jos tepti niekuo nereikia, pakanka riebalų iš tešlos.
Skanaus!

P.S. (2013 02 12) Kepiau aš šiuos blynus užgavėnėms, neštis į darbą. Vyras paragavęs paklausė - "o kodėl tu jų be progos neiškepi?" :) Kaip ir pirmą kartą kepusi, taip ir dabar sakau - man jie per saldūs, aš visgi mažinčiau cukraus kiekį. Ir tešla turi būti tirštos grietinės konsistencijos. Pirmieji blynai man gavosi kažkokie keisti ir riebūs, nes supyliau tik tuos mano minėtus 350 ml miltų. Kai sutirštinau tešlą, viskas buvo puikiai. Ir dar kartą atkreipiu dėmesį, kad kiekiai pateikti dvigubai normai, blynų iškepsite tikrai daug (ir kepsite ilgai :)


Šaltinis: TastyArt

43 komentarai:

  1. Atsakymai
    1. Fainiai :) Ačiū, kad pasidalinote :) Man tai suteikia labai geras emocijas :)

      Panaikinti
  2. Labai skanus blynai gavosi ir daug, tai nors pyktis nereikejo:)
    Aciu ir uz si recepta!

    Irma

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. :) smagu :) aš irgi kai iškepiau iš visos normos, tai ir kolegoms užteko, ir mes dvi dienas valgom :)

      Panaikinti
    2. Geras receptas bet aš dar ptepu mašinų kai sparčiu tais ne taip pritraukia. Rolandas.

      Panaikinti
  3. o tai 15 vnt cia daug skaitosi? :) bandysim siandien ir mes kepti :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. :) priklauso nuo valgytojų skaičiaus ir alkanumo. Bet šie blynai tikrai sotūs, tai mūsų dviejų suaugusių ir vieno knopkiuko šeimai tikrai užtenka pusės normos :)
      Skanių blynų! :)

      Panaikinti
  4. labai skanus :) super blynai atrode teslos tiek daug bet nepasakyciau kad labai daug gavosi :(

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Džiaugiuosi, kad patiko blynai! Skanių dalykų niekada nebūna per daug :)

      Panaikinti
  5. Labai skanūs gavosi, neriebūs, traškūs.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Dėkui už atsiliepimus! Labai džiaugiuosi, kad patiko!

      Panaikinti
  6. O man tai visai nepatiko... Traskus, grazios spalvos, taciau neskanus... Toks jausmas, kad kaiusiniu arba sviesto per daug...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Gali būti, kad per mažai miltų - vieną kartą man jie buvo gerokai per riebūs - įdėjau papildomai miltų ir skonis susitvarkė.
      Kita vertus, skoniai ne visų vienodi - labai gali būti, kad šie blynai tiesiog ne Jums :)

      Panaikinti
  7. Skanus vafliai:) tik mano seimynai su dviem kudykiais mazoka buvo puses normos :) kita karta teks is visos normos gaminti.

    AtsakytiPanaikinti
  8. Oj kokie skanus blynai! katik isbandziau nu super! nei ka pridet nei ka atimt :) reikes dazniau cia receptuku pasiziureti :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Džiaugiuosi, kad patiko :) tikiuosi, kad atrasite ir daugiau skanumynų čia :)

      Panaikinti
  9. Vilma, o kepete elektrineje keptuveje ar turite kokia kitokia? jei kitokia, tai kokia? :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Deja, o gal ir ne deja - elektrinėje. Mano viryklė elektrinė - su senovine vartoma nerizikuočiau. Kažkokia pigutė, net nepamenu pavadinimo, bet tikrai niekuo neišskirtinė :)

      Panaikinti
  10. Sveiki,

    Norejau paklausti ka as dariau ne taip? Viska dejau tiksliai atsverdama. Bet man blynai pastoviai buvo prilipe prie abieju keptuves pusiu. 5 kartus ploviau cirvine keptuve, ir bandziau ir aliejum patepti, ir riebalais, ir be nieko kepti.. bet neisejo nei vienas sveikas blynas. Teko pabaigti kepima normalioj keptuvej, kaip blynelius...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Hmm, sunku atspėti. Turint omenyje sviesto kiekį tešloje, tai tikrai ne dėl to, kad trūksta riebalų. Kepiau juos ne kartą - tikrai nelipo nei karto, o keptuvė tikrai eilinė. O kaip Jums sekasi kepti kitus blynus savojoje keptuvėje?

      Panaikinti
    2. as nesenai nusipirkau ta tarybine cirvine keptuve, kuria reikia naudoti ant dujines virykles. ir pirmas receptas, kuri bandziau lygiai taip pat neisejo (ne jusu), kaip ir antras receptas (jusu). Drauge sake, kad gal cukrus pridega uz tai prilimpa, sake deti maziau cukraus (arba isvis nedeti). Bet jeigu visiems iseina, o man ne - tai beda turbut seimininkeje:), na arba keptuveje. O kitus blynus, paprastoje keptuveje (ne cirvineje) sekasi gerai kepti. Ir is sitos teslos isejo skanus paprasti blyneliai, tik aisku ziauriai riebus, nes as dar ant aliejaus juos kepiau (kad neisemest teslos). Bet Isivaizduoju kaip butu skanu, jei butu iseje cirvineje keptuveje.. skanus traskus vafliukai.. ech...
      Tag gal as kazkaip neteisingai nureguliuoju dujines virykles kaitra? Idomu kaip juos reikia kept, ar ant labai karstos ugnies, ar kaip tik letai ir ant mazos.. Gal zinot? (nes maciau, kad jus naudojot elektrine keptuve).

      Panaikinti
    3. Anonimiškas ;) noriu patarti. Jeigu kaip sakėte, keptuvė "tarybinė čirvinė" tai ir aš kepu ant tokios pat ir viskas būna gerai, tik po to, kai ją išplaunate, abi jos puses atvertus keptuvę gerai iškaitinkite be nieko. Tiesiog kad išdžiūtų ir dar kokias 5 min. o kai kepsite, tai pirmajam kepimui uždengtą ją gerai pakaitinu ant dujinės, tada atidengus patepu aliejumi ir tik tada pilu tešlą, uždengiu ir iš karto apverčiu "ant kito šono", o tada jau vartau, atidenginėju, pagal poreikį. Antram blynui vafliui riebalų tikrai nereikia. Ji "įsivažiuos" ir ateityje turėsite puikią vaflinukę. ;)

      Panaikinti
  11. Sunku pasakyti. Aš kažkada buvau pasiskolinusi iš mamos tarybinę čirvinių blynų keptuvę, kurioje pati daugelį metų kepiau blynus, o štai namie man nieko nepavyko - baisiai svilo. Dabar nė nėbandau, nes viryklė indukcinė.
    Bandykit paprastus blynus pradžiai kepti - miltai kiaušinis, pienas, vanduo, truputis duskos ir šlakelis aliejaus. Patepkit lašinukais keptuvę ar popierinę servetėlę suvilgykite aliejumi. Ant tokios tešlos ne taip gaila treniruotis, nei kad su tokia, kur pakelis sviesto priklauso :) faktas, kad reikia įvaldyti ir ugnies kaitrą, ir kiekvienai tešlai ji bus vis kitokia. TIkiu, kad ilgainiui viskas pavyks puikiai! :)

    AtsakytiPanaikinti
  12. kokie skanūs blynai gavosi! Maniau dujinės viryklės pagėgumai neatlaikys, kai šeimyna supuolė. :)

    AtsakytiPanaikinti
  13. Miltus mililitrais o ne gramais matuojate? :)

    AtsakytiPanaikinti
  14. Hm.. mano seimai nelabai patiko... siek tiek primena tuos minkstus vaflius, kur su uzpilais ir pabarstukais pramogu vietose pardavineja.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. kiekvienam savas skonis. Nepabandęs, nesužinosi, kas skanu, o kas ne :)

      Panaikinti
  15. Dėkui užrecepta! Patys skaniausi ragauti čirviniai blynai :) Beje, as dar cinamono dedu į tešlą:)

    AtsakytiPanaikinti
  16. Labai ačiū už receptą, tikrai labai skanūs blynai gavosi po to kai paskaičiau Elenos Irenos Zimnickienės patarimą kaip įkaitinti keptuvę:). Pradžioje nesikepė visiškai, kibo, kaltinau keptuvę, save ir visą pasaulį:). Niekas nekaltas, kartais reikia tiesiog žinoti KAIP ką daryti:).
    Mažas prašymas recepto autorei - pasverkite tuos miltus, labai prašau, krestelėjai matavimo indą ir kur kas daugiau miltų telpa į tuos mililitrus ar stiklines. 21 amžius kieme, praktiškai visi turi svarstykles.
    Šiaip tai net neskaitau receptų su produktais, kurie matuojami stiklinėmis, tiesiog nebuvo iš ko rinktis, beveik visi tokių blynų receptai stiklinėmis matuojami arba iš viso nekelia pasitikėjimo.
    Man tie 400 ml miltų svėrė 260 gramų.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sveiki, Rozalija! Ačiū už Jūsų komentarą! Pradžioje man irgi bais nepatiko matavimas puodeliais, bet nardant užsienio maisto tinklaraščiuose tenka prie jų priprasti. Ir visada stengiuosi kiekius persverti, bet kartais tenka suktis greitai :) o kiekius patikslinsiu prie progos būtinai!

      Panaikinti
  17. Geras... o as net nepastebejau, kad miltai mililitrais. Dejau 200g sviesto, tai miltu isejo apie 460g. Blynai gavosi pasakiskai skanus. Aciu uz recepta, butinai ji issisaugosiu :)

    AtsakytiPanaikinti
  18. O as nezinau,atrodo viska dariau pagal recepta, padarius tesla sviestas susoko i daug mazu gabaleliu, pradejus kepti blynas gavosi plonas ir riebus, dadejus miltu gavosi blynai bet sausi ir visai netraskus ��

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Daryčiau prielaidą, kad kiaušiniai ir pienas buvo šalti, dėl to sviestas susigumuliavo, bet aš šiaip niekada nelaikau produktų, kol jie pasieks kambario temperatūrą, tad neturiu variantų, kodėl taip nutiko. Gaila, kad nepavyko.

      Panaikinti
  19. Labai ačiū už Jums už receptą, labai skanūs blynai! Buvo gaminami repeticijai prieš užgavėnes ir išgaravo labai greitai, nors valgė praktiškai vienas žmogus:)Žmogus, kuriam buvo gaminti, paragavęs tegalėjo pasakyti: mm, mmm, mmmmmmmmmm... Skanesnių blynų neesu valgęs! Ir tada kirto kol galėjo, paskui sušveitė ir visus likusius, nes tiesiog nebegalėjo sustoti:D Tuo viskas ir pasakyta:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū Jums už tokį šiltą atsiliepimą ir gerą emociją :)

      Panaikinti
  20. Super receptas. Dejau 100 g cukraus. Pilnai pakako.

    AtsakytiPanaikinti
  21. Tobulas receptas ♥️ labai ačiū pavyko

    AtsakytiPanaikinti
  22. Sakoma, geriau vėliau nei niekada. Tai žinokite, čirvinius blynus TIK pagal Jūsų receptą, kepu jau kokius 5 metus turbūt🙂Ačiū Jums, kad dalinatės♥️

    AtsakytiPanaikinti
  23. Patys skaniausi man jūsų vafliukai, jau metai iš metų tik pagal jūsų receptą darau :)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...