2016 m. rugsėjo 20 d., antradienis

Ant laužo ruoštas plovas


Kai pabosta šašlykai, kepsniai, dešrelės ir panašūs kepiniai ant žarijų, ir norisi smagaus užsiėmimo prie laužo, plovas yra puikus pasirinkimas. Mes jį jau esame ruošę ne kartą - ir vakarienei parplaukę baidarėmis, ir vakarojant prie ežero, o šį kartą tiesiog šeštadienio vakarienei. Visi produktai patys paprasčiausi, ypatingų kulinarinių gabumų čia taip pat nereikia. Tad jei ruduo dar leis pasidžiaugti gražiais savaitgalio vakarais - siūlau išbandyti!




Taigi, mums reikės (8-10 valgytojams, jei labai alkaniems ir valgiems, tuomet 6-8 valgytojams):
5 didesnių svogūnų
4 didesnių morkų
2 paprikų
700 g kiaulienos mentės ar sprandinės
800 g plikytų ryžių
apie 400 ml aliejaus
druskos, juodųjų pipirų, kumino, čili pipirų dribsnių, 
3-5 galvų česnako (čia geriausia plovo dalis, tad negailėkite)

Paruošimas:
  1. Daržoves supjaustome.
  2. Ketaus puodą statome ant ugnies ir įkaitiname.
  3. Pilame aliejų, jam įkaitus beriame svogūnus ir pakepiname kol svogūnai taps auksinės spalvos. 
  4. Pas svogūnus beriame morkas ir dar kepiname 5-10 minučių. Bekepinant morkas, suberiame ir pjaustytas paprikas. Nepamirštame vis pamaišyti!
  5. Sustumiame daržoves į vieną šoną ir beriame maždaug 1-1,5 cm dydžio gabalėliais supjaustytą mėsą.
  6. Kai mėsa apkepa, gardiname viską prieskoniais, išmaišome, išlyginame ir ant viršaus tolygiai paskirstome ryžius. Jokiu būdu nemaišome!
  7. Nupjauname česnakams apatinę dalį (kur šaknis) ir susmaigstome į ryžius.
  8. Pilame į puodą vandens, kad ryžiai būtų apsemti bent per du pirštus. Jei turite galimybę, geriau užpildinti verdančiu vandeniu - taip plovas išvirs daug greičiau.
  9. Puodą uždengiame ir paliekame virti, karts nuo karto patikrinant ar užtenka vandens ir ar ryžiai neišvirė. 
  10. Kai jau ryžiai išverda, puodą imame nuo ugnies ir, kaip bet kurią košę, paliekame dar 10-15 minučių pabrinkti, o tada jau dalybos! Labai skanu su raugintais ar marinuotais agurkėliais.
Skanaus!








Prieš 2 metus: Pusrytinė pica
Prieš 3 metus: Grikių kepsneliai
Prieš 4 metus: Cezario salotos
Prieš 5 metus: Karamelinis sūrio tortas
Prieš 6 metus: Pieniška kiaušinienė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...