2014 m. rugsėjo 26 d., penktadienis

Pica pusryčiams


Kai dienos darosi vis vėsesnės, jau norisi tokio maisto, kuris sušildytų ir/arba užtikrintų termoizoliacijos sluoksnio padidėjimą žiemai :D Šie mūsų pusryčiai dar iš praėjusio gūdaus pavasario, bet tikrai verti pakartoti ir rudenį. 
Mums tokie pusryčiai labai patiko - mano šeimyna picas mėgsta, tad tas kiaušinis ant viršaus buvo geras pasiteisinimas picą valgyti dar ir pusryčiams. 

Taigi, mums reikės (3 valgytojams):
80 ml šilto pieno
20 ml aliejaus
1/2 AŠ druskos
1 VŠ cukraus
140 g miltų
1/2 AŠ mielių

1 VŠ pomidorų padažo 
1 VŠ majonezo
skiltelės česnako
karšto rūkymo šoninės
trupučio svogūno
vieno pomidoro
gumulėlio mozzarelos
3 kiaušinių





Paruošimas:

Picos tešlos paruošimas duonkepėje: 

  1. sudedame visus ingredientus išvardinta tvarka, pasirenkame tešlos minkymo programą ir laukiame kol supypsės ir išsiimsime tešlą, kurią reikia tik iškočioti.

Picos tešlos paruošimas įprastai:

  1. Mieles užpilame šiltu pienu, įpilame cukraus ir paliekame 10-čiai minučių.
  2. Į pieną su mielėmis supilame aliejų, druską, česnako granules. Lengvai išmaišome.
  3. Supilame gautą mišinį nuolat maišant į persijotus miltus. Kau jau nebesimaišys, minkome rankomis. Minkome apie 10 min. kol tešla pasidarys elastinga. 
  4. Paliekame tešlą 1 -1,5 val. kol padvigubės. Nemaykite, kad aš tiek laiko savo šeimyną laikau nevalgiusią, ar pati savaitgalį keliuosi 6 ryto. Tešlą paruošiu iš vakaro ir dedu šaldytuvan. Ryte palaikau kambario temperatūroje apie pusvalandį ir kepu.
Picos paruošimas:
  1. Iškočiojame pakilusią tešlą į 0,5 cm storio paplotį. Perkeliame ant kepimo popieriaus
  2. Patepame picos pagrindą padažu (majonezas+pomidorų padažas+pora išspaustų česnako skiltelių). Jei toks variantas nepatinka, galima tiesiog patepti alyvuogių aliejumi.
  3. Pšdėliojame plonai pjaustytus pomidorus, plunksnelėmis (t.y. psužiedžiais) pjaustytą svogūną, šoninę. Padėliojame plėšytos mozzarellos. Ant viršaus mušame kiaušinius.
  4. Kepame apie 8-10 min. iki 200-220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Aš dar neišbandžiau, bet kitą kartą kai kepsiu picą, skardą įkaitinsiu orkaitėje ir paruoštą picą perkelsiu su kepimo popieriumi ant karštos skardos. Apsimesiu, kad turiu kepimo akmenį.
Skanaus!



Idėja nusižiūrėta: Smitten kitchen


P.S. O štai tokią sočią picą pusryčiams, bus galima kepti kai užpuls žiemos šalčiai.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...