2018 m. sausio 9 d., antradienis

Sluoksniuotos tešlos pynė su porais, grybais ir vištiena/šonine/be mėsos


Kad šis pyragas bus labai skanus, jau žinojau iš anksto, nes tokį patį, tik kitokiame formate jau esu kepusi ir jis mums visiems labai patiko (jis netgi įtrauktas į TOP'ų kategoriją). Pamačiusi Dangiros įrašą iš karto prisiminiau, kad šiandien vakare reikės iškepti vištienos krūtinėlę ir kaip nors panaudoti, o šaldytuve dar liūdi indelis pievagrybių. Vakarienės paveikslas susidėliojo savaime.
Na, ką aš galiu pasakyti apie šį patiekalą? Mano vertinimas - "žiauriai skanu". Mano vyriškis apibūdino jį kaip "pradėjus valgyti, negali sustoti". 
Receptas čia net nelabai būtinas, tik idėja - aš pati nieko nesvėriau ir nematavau, tad surašysiu viską "iš akies".




Taigi, mums reikės (dviems alkaniems valgytojams tikrai pakaks):
1 lapo sluoksniuotos bemielės tešlos (250 g)
1 didelio poro (aš naudojau daug mažiukų iš mamos daržo)
~150 g pievagrybių
2 VŠ grietinės
~1/2 puodelio tarkuoto kietojo sūrio
~1/4 vištos krūtinėlės (keptos)*, nebūtina 
provanso žolelių 
druskos, pipirų
sviesto kepimui, naudojau ghee
1 lengvai išplakto kiaušinio (aptepimui)

Paruošimas:
  1. Sluoksniuotą tešlą atšildome pagal nurodymus ant pakelio.
  2. Porus supjaustome griežinėliais ir pakepiname svieste, kol suminkštės. Išpilame į dubenėlį.*
  3. Pievagrybius supjaustome plonais griežinėliais ir taip pat pakepiname ant sviesto, kol suminkštės ir ir išgaruos drėgmė. Supilame į tą patį dubenėlį pas porus.
  4. Supjaustome keptą vištos krūtinėlę ir beriame į dubenėlį pas porus ir pievagrybius.
  5. Ten pat dedame grietinę, tarkuotą sūrį, pagardiname prieskoniais, druska. Išmaišome.
  6. Sluoksniuotos tešlos lakštą lengvai pakočiojame ant kepimo popieriaus, lengvai pabarstyto miltais.
  7. Visą pasiruoštą įdarą paskirstome išilgai tešlos lakšto per vidurį, paliekant po ~3 cm iš abiejų galų užlenkimui.
  8. Šonuose pasilikusią tešlą supjaustome ~2,5 cm pločio juostelėmis juostelėmis. Kažkada kepiau panašiai supintą saldų pyragą, ir štai čia yra puiki viso proceso vizualizacija.
  9. Suformuotą pyragą aptepame lengvai išplaktu kiaušiniu.
  10. Kepame iki 185-190 laipnsių įkaitintoje orkaitėje 30 minučių.
  11. Išėmus iš orkaitės, leidžiame truputį atvėsti ir tiekiame.
Skanaus!


Įkvėpimas: Duok druskos

*kitą kartą gamindama dar naudojau šalto rūkymo šoninę, kuriai apkepus, subėriau porus, o vėliau į tą pačią keptuvę subėriau ir pjaustytus pievagrybius.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...