2017 m. gegužės 15 d., pirmadienis

Sluoksniuotos tešlos pyragas su varške ir špinatais


Jau kažin kiek metų vis ruošiuosi ir neprisiruošiu išsikepti šį pyragą. Pagaliau. Nors dariau viską "iš galvos" ir "iš akies", dviračio tikrai neišradau - tokių pyragų variacijų begalė. 
Pyragas buvo suvalgytas ir užskaitytas. Ką ten užskaitytas - gavo aukščiausius įvertinimus! Šis pyragas tinka tiek lengvai bemėsei vakarienei, tiek užkandžiams. Nuostabiai skanus tiek šaltas, tiek karštas. 






Taigi, mums reikės (4-5 vakarienės porcijoms):
500 g sluoksniuotos bemielės tešlos (kepant antrą kartą visą įdarą sutalpinau ant trijų sl.tešlos lapelių (250 g) - iš trijų lapelių suformavau vieną stačiakampį lakštą, pakočiojau, įdarą paskirsčiau išilgai prie vieno krašto, suvyniojau, įpjoviau skersai kas 2 cm)

Įdarui:
250 g šviežių špinatų (galima keisti šaldytais, tik svorio nepasakysiu)
50 g (saujelės) svogūnų laiškų, petražolių 
2 didelių skiltelių česnako (antrą kartą kepdama naudojau 5 skilteles ir dar pabarsčiau česnako granulių. Česnako aromatas čia tobulai tinka)
~150 g varškės (naudojau riebią, birią)
saujelės tarkuoto kietojo sūrio
2 kiaušinių
150 - 200 g fetos
druskos, pipirų

Aptepimui:
1 kiaušinio
sezamo sėklų (nebūtina)

Paruošimas:
  1. Sluoksniuotą tešlą atitirpiname pagal nurodymus ant pakelio.
  2. Česnakus susmulkiname ir pusę minutės pakepiname su šlakeliu sviesto ar ghee. Kitą kartą česnaką tiesiog išspausčiau į varškės masę - iškepus pyragui, česnako aromatas prapuolė, o jis su varške ir špinatais - tobula sąjunga. Susmulkintus špinatus ir svogūnų laiškus  beriame pas česnaką į keptuvę ir pakepiname, kol sukris. Tai kaip ir nebūtina, bet špinatų apimtis pasikeičia drąstiškai ir tai gerokai palengvina tolesnę eigą. Atvėsiname.
  3. Varškę ištriname su kiaušiniais, feta. Ten pat keliauja ir špinatai, kietasis sūris bei druska su pipirais.
  4. Lengvai pakočiojame sluoksniuotą tešlą. Ir čia jau galima daryti pagal savo fantaziją ar poreikius - vieną pyragą, mažus pyragėlius. Aš padariau du variantus: pyragą ir vyniotinį, lengvai transformuojamą į atskirus pyragėlius (labai patogu iškylose).
  5. Suformuotą pyragą ar bandeles aptepame lengvai išplaktu kiaušiniu ir pabarstome sezamo sėklomis.
  6. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 35-40 minučių.
Skanaus!

8 komentarai:

  1. kiek kieto sūrio? :) Ugnė

    AtsakytiPanaikinti
  2. Vilma, labai labai skanu! AČIŪŪŪŪ!!! Vakarienė nuostabi!!!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Į sveikatą! :) dėl kieto sūrio kiekio, soriukas, pakoregavau. Jis nėra būtinas, bet skonio priduoda :) Kadangi receptą kaip ir pati sugalvojau, tai paskui sunku jį užrašyti, daug paprasčiau, kai remiesi kokiu nors receptu. Net jei gamindamas griežtai juo ir nesivadovauji, bet bent jau užrašyti paprasta :D

      Panaikinti
  3. Įtarkavau iš akies ir buvo labai gerai ;) Ugnė

    AtsakytiPanaikinti
  4. Jei neklystu, kažką panašaus esu ragavusi čia - https://www.panorama.lt/parduotuves/fortas - kažkodėl prieš akis iškilo.. Bet gal ir klystu. Atsimenu tik tiek, kad man labai patiko špinatų ir varškės derinys, o sluoksniuota tešla - mano mėgstamiausia.. Kažkaip net nesusimąsčiau, kad ir pasigaminti visai nesudėtinga būtų :) Ačiū už receptą!

    AtsakytiPanaikinti
  5. Aš vakar CUP'e valgiau https://cup.lt/restoranas/la-crepe-restoranas/, o šiandien irgi ieškojau recepto :D labai skanus patiekalas

    AtsakytiPanaikinti
  6. Autorius pašalino šį komentarą.

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...