2017 m. gegužės 18 d., ketvirtadienis

Kefyriniai keksiukai


Šių keksiukų didžiausias privalumas tas, jog jie užmaišomi per 5 minutes ir tam net nereikia mikserio. Šalia to, jie dar ir skanūs, tik labai svarbu maišant tešlą, jos nepermaišyti, o kepant - neperkepti.


Taigi, mums reikės (12 keksiukų):
2 kiaušinių
130 g cukraus
1 AŠ vanilinio cukraus
žiupsnio druskos
140 ml kefyro
60 ml aliejaus
200 g miltų
1,5 AŠ kepimo miltelių


Paruošimas:
  1. Išplakame kiaušinius plakimo šluotele su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir druska.
  2. Į plakinį pilame kefyrą, aliejų ir lengvai paplakame.
  3. Įsijojame miltus su kepimo milteliais ir išmaišome iki vientisos masės. Nepermaišome!
  4. Tešlą paskirstome į keksiukų formeles.
  5. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25-30 minučių, kol patikrinus mediniu pagaliuku, jis bus švarus.

Skanaus!


Šaltinis: Keksiukų istorijos



3 komentarai:

  1. Super keksiukai! Ypatingai geras bazinis receptas! Ir aliejaus palyginus nedaug su kitais receptais... Kazkaip atsitiktinai suradau jusu bloga.
    Kepiau jau 3 kartus. 1a karta - pagal jusu recepta, lyg skonio daugiau norejosi. 2a karta - vietoj 200g miltu, dejau 180g miltu + 20 g kakavos + pora saukstu juodo sokolado "chips". 3a karta - vietoj 200g miltu dejau 190g miltu + 50g maltu aguonu + dvieju laimu (lietuviskai vadinamo zaliaja citrina) nutarkuota zievele.
    Siandien vel kepsiu - su kakava kaip ir praejusi karta, ir su citrinos+apelsinu zievelemis ir maltais migdolais (tikriausiai vietoj 200g miltu bus 150g miltu+50g migdolu), papuosiu plonai pjaustytais migdolais :)
    Aciu dar karta uz puiku recepta!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kaip ir rasiau - kepiau dar karta. Ir vel gavosi puikiai! Vietoj kefyro naudojau graikiska jogurta (kefyro sunku gaut kur as esu), ir kai pritruko - dapyliau pieno pora saukstu. 12 kakaviniu ir 12 su citrinos zievele ir migdolais.
    Zodziu, nuo vakar is 24 keksiuku liko 4 :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Marija, super malonu skaityti! :) Jūs tik įrodėte, kad svarbu drąsiai eksperimentuoti ir iš vieno recepto galima išvystyti daugybę variantų :) Ačiū, kad pasidalinote!

      Panaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...