2015 m. liepos 6 d., pirmadienis

Braškių ir rabarbarų džemas


Mano mama jau seniai neverda uogienių. Aš pati irgi ne kažin kokia uogienių virėja. Mes dabar uogas šaldome. Pernai ėmiau ir užsimaniau išsivirti uogienės, ir ne šiaip sau, o braškių ir rabarbarų. Ragavau aš ją jau žiemą ir turiu pasakyti, kad man labai patiko! Nežinau, ar dėl to, kad pasiilgau uogienės skonio, ar tiesiog braškės ir rabarbarai labai dera tarpusavyje. 




Taigi, mums reikės:
~800 g braškių
~400 g rabarbarų
~500 g cukraus
1 citrinos sulčių

Paruošimas:
  1. Rabarbarus nulupame ir supjaustome (~0,5 cm storio griežinėliais).
  2. Braškėms pašaliname kotelius ir taip pat supjaustome į 4 dalis.
  3. Beriame viską į puodą, pilame cukrų ir ant nedidelės ugnies verdame, kol sutirštės. Eigoje nugraibome susidariusias putas.
  4. Pabaigoje supilame citrinos sultis.
  5. Kad džemas jau pasirengęs, galima atspėti kelais būdais. Vienas iš paprastesnių - užlašinti džemo ant šaltos lėkštės - jei lašiukas sustingsta - džemas paruoštas. Kitas būdas, perbraukti šaukštu per verdančio džemo paviršių - jei "takelis" dingsta lėta, džemas jau tikrai pakankamai tirštas.
  6. Išpilstome į sterilizuotus stiklainiukus, užsukame ir apverstus paliekame parai. Vėliau laikome vėsioje ir nuo saulės apsaugotoje vietoje.
Skanaus!





Įkvėpimas: Saveur

P.S. Rabarbarus galima skinti iki Joninių, vėliau juose susikaupia pernelyg didelis kiekis oksalo rūgšties.


Prieš 1 metus: Grietininiai vafliai

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...