2014 m. rugsėjo 28 d., sekmadienis

Avietinis kremas (raspberry curd)




Turiu "problemą"... Šiais metais avietės pas mamą dera taip, kad nebespėjam valgyti. Uogienių jau privirta, košės, jogurtas gardinamas šviežiomis, bet uogų mažėja nepastebimai. Netyčia užtikau šį receptą ir prisiminusi, kaip man patiko citrinų kremas, nusprendžiau pabandyti su avietėmis. Aviečių mėgėjams tikrai patiks!  Avietės atsiskleidžia visu gražumu, o šlakelis citrinos sulčių jų skonį dar labiau paryškina. 

Taigi, mums reikės (~250 ml stiklainiui):
50 g sviesto
170 g aviečių (tinka ir šaldytos)
1 VŠ citrinos sulčių
80 g  puodelio cukraus
3 trynių
žiupsnio druskos

Paruošimas:
  1. Ant nedidelės ugnies ištirpiname sviestą.
  2. Į puodą su sviestu beriame uogas (jei jos šaldytos, atšildome, ir supilame kartu su susidariusiomis sultimis), cukrų, citrinos sultis, trynius ir druską.
  3. Nuolat maišant kaitiname, vis patrinant uogas, kol masė sutirštės - apie 5-10 minučių. Jei atvirai, man ji tikrai pastebimai nesutirštėjo, bet atvėsęs kremas sutvirtėjo ir nebuvo skystas.
  4. Gautą masę petriname per sietelį, kad nebeliktų aviečių sėklyčių, supilame į pasiruoštą indelį, uždengiame maistine plėvele, taip, kad prisiliestų prie paviršiaus (vėstant ant kremo nesusidarys plėvelė). Visiškai atvėsusį dedame į šaldytuvą. 
  5. Pagal daugelį šaltinių, tokį kremą, laikant šaldytuve, reikia suvatoti per dvi savaites. Pas mus jis tiek neišbuvo :)

Skanaus!




Šaltinis: Good life eats

2 komentarai:

  1. o kazin tinka ilgesniam laikimui? tarkim iki kaledu?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Deja, iki kalėdų, pagaminus šiandien, tikrai kremas neišlaikytų. Jį reikėtų suvartoti per dvi savaites daugiausiai.
      Bet jį galima gaminti ir iš šaldytų aviečių, tad išeitis tikrai yra, jei norisi šį kremą dovanoti kaip kalėdinę dovaną :)

      Panaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...