2014 m. sausio 25 d., šeštadienis

Ar žinote, kad...


...įdėjus sviesto, padažo negalima užvirti, nes tai pablogins padažo skonį ir aromatą.

...virimo metu sultinyje pranykusi puta vėl pakils, jei į sultinį įpilsite truputį šalto vandens.

...norėdami išvirti skanią žuvį, neleiskite pernelyg stipriai virti skysčiui, kuriame ją verdate. Verdama ant didelės ugnies žuvis sukietėja, o sultinys pasidaro drumzlinas.

...kalafiorų spalva išliks nepakitusi, jei į verdamą vandenį įbersite šaukštelį cukraus.

...Virtuose burokėliuose išliks žymiai daugiau vitaminų, jei juos virsite pasūdytame vandenyje.

...daržovių salotas pirmiausia reikia pasūdyti ir tik tada užpilti aliejumi - druska aliejuje netirpsta.

...prieš ruošiant patiekalą, molinius indelius pamirkykite 15 minučių šaltame vandenyje. Indo poros sugers drėgmę, o patiekalą paruošite sultingesnį.

...ruošdami daržovių padažus, pirma išvirkite daržoves ir tik virimo pabaigoje suberkite prieskonius - padažas bus skanesnis ir aromatingesnis.

...vėžius, krabus, midijas ir krevetes reikia berti tik į pasūdytą verdantį vandenį.

...išvirti ryžiai bus dar baltesni, jei į verdamą vandenį įpilsite truputį acto.

...aliejuje keptos bulvės bus skanesnės, jei jas sūdysite tikkepimo pabaigoje.

...perpjautos svogūnų galvutės ilgiau išsilakys, jei pjūvių vietas sutepsite riebalais. O svogūnus pjūviu žemyn sudėjus ant druskos - jie taip greit nesudžius.

2 komentarai:

  1. Atsiprašau, kad nusikeiksiu, bet bliamba kokia aš žioplė :D labai labai neteisingai darau padažus su sviestu, man pastoviai jis užverda. Paskui skundžiuosi, kodėl mano padažai su sviestu tokie nekokie gavosi. Ačiū, įdomių ir naudingų faktų radau :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Nei žioplė nei ką, aš irgi šito nežinojau :) Nusipirkau sieninį kulinarinį kalendorių, tai pasidalinsiu išmintimi karts nuo karto :)

      Panaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...