2013 m. spalio 10 d., ketvirtadienis

Omletas su obuoliais



Jei mėgstate obuolius ir saldžius pusryčius - šis receptas kaip tik tai ko reikia! Aš valgiau šį omletą ir kaifavau, nes obuolius, saldžius pusryčius ir jų abiejų kombinaciją aš tiesiog dievinu. Jei gasdina žodis "omletas", jį drąsiai galite pakeisti žodžiu "blynas", nes rezultatas man ir buvo panašus į gardų didelį blyną su obuoliais.
Procesas, kaip priklauso pusryčiams yra labai paprastas ir nesudėtingas. Rekomenduoju!

Taigi, mums reikės (1 porcijai):
1 kiaušinio, atskirti baltymą nuo trynio
40 g (4 nubraukti VŠ arba 1/4 puodelio) miltų
1/4 puodelio pieno
1 VŠ cukraus
žiupsnio cinamono
žiupsnelio druskos
1 nedidelio obuolio
1 VŠ sviesto

Puodelis = 236 ml

Paruošimas:
  1. Trynį išplakame su pienu, miltais, cinamonu ir druska.
  2. Kitame dubenyje išplakame baltymą su cukrumi. Iki standžių putų nereikia. Užteks, kad putos būtų tvirtos, bet pati masė dar gana skysta.
  3. Sumaišome abu plakinius ir suberiame tarkuotą arba kubeliais pjaustyą obuolį.
  4. Keptuvėje ištirpiname ir gerai įkaitiname sviestą. Supilame omleto masę. Kepame ant nedidelės ugnies, kol gražiai apkepa viena pusė, tada apverčiame ir apkepame antrąją pusę. Manasis omletas buvo gana storas, tad aš apkepdama pirmąją pusę keptuvę uždengiau dangčiu.
  5. Iškeptą omletą pabarstome cukraus pudra ir tiekiame.
Skanaus!


Šaltinis: What should I eat for breakfast today

2 komentarai:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...