2013 m. spalio 13 d., sekmadienis

Kreminė cukinijų sriuba su ryžiais (ir vištiena)


Prasidėjo laikas, kai reikia mąstyti kaip realizuoti (mamos) darže kaip ant mielių augančias cukinijas. mano receptų kolekcija su cukinijomis dar nėra itin gausi, tad šį kartą papildysiu dar vienu "eksponatu". Beja, labai vykusiu. Turint omenyje, kad mano kritiškasis vyriškis ją taip pat įvertino labai teigiamai, galiu teigti, kad sriuba tikrai puiki. Subtili citrinos gaidelė ją paverčia tikrai išskirtine ir nekasdienine (bent jau mano virtuvėje). Sriubos skonis labai lengvas ir gaivus. Pagaminti ją labai paprasta ir nesudėtinga. 
Aš sultinį viriau pati, kas tikrai nėra būtina. Tad tuo pačiu sriubytėn pateko ir vištiena, kuri sriubą padarė kiek "stipresne". Patiekdama sriubą nuo savęs ją pagardinau grietinėle ir tarkuotu Džiugo sūriu, kas tikrai nepagadino reikalo.

Taigi, mums reikės:
800 g cukinijos
1 didelio svogūno (pridėjau nuo savęs)
2 česnako skiltelių
stiklinės virtų ryžių
vienos citrinos nutarkuotos žievelės
2 VŠ citrinos sulčių (patariu ragauti ir pilti palaipsniui)
1 AŠ ciberžolės miltelių (nedėjau)
1 l sultinio. Jei verdatės patys sultinį iš mėsytės, į sriubą galite sudėti ir išvirusią mėsą - reikalo tikrai neapgadins.
druskos, pipirų

Patiekimui:
krapų, petražolių
grietinėlės, tarkuoto Džiugo sūrio (nebūtinai)

Paruošimas:
  1. Jei yra pageidavimas, išsiverdame sultinį.
  2. Pakepiname smulkintą svogūną, kol nuskaidrės. 
  3. Pas svogūną beriame kubeliais pjaustytą cukiniją (prieš tai nulupta žieve ir išimtomis sėklomis, jei naudojame peraugusią, šviežias pjaustome su viskuo). Kepiname kol iš cukinijų pradės skirtis sultys. Aš pabaigoje sumečiau ir smulkintą česnaką ir pakepiau, kol jis paleido savo atromatą. Pagal orginalų receptą, česnako skilteles į sriubą reikia sudėti prieš pat sutrynimą.
  4. Pakepintas cukinijas su visais susidariusiais skysčiais, pilame į puodą, dedame tarkuotą citrinos žievelę,  pagardiname druska, užpilame sultiniu ir verdame, kol cukinija suminkštės.
  5. Sutriname viską blenderiu. Supilame citrinos sultis, paragaujame. Jei ko trūksta - įdedame.
  6. Sudedame ryžius, smulkintus žalumynus (galima juos sudėti ir prieš sriubą sutrinant, nereikės smulkinti), jei yra noras - pilame grietinėlę ir pakaitiname, kad viskas sušiltų. 
  7. Prieš patiekiant pabarstome tarkuotu Džiugo sūriu. Jei grieitnėlės nepilame, sriubą patiekti galima  su grietine. 
Skanaus!

Adaptuota pagal: Jurgittos receptai

5 komentarai:

  1. Vakar išsiviriau šią sriubą, labai patiko, citrinos skonio užuomina ir grietinės švelnumas :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. oho koks greitumas :) Liux! Džiaugiuosi, akd patiko :) Ačiū, kad pasidalinote :)

      Panaikinti
  2. o tai kur vištiena?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aprašyme prieš receptą :) Originale vištienos nebuvo. Kadangi sultinį viriausi pati iš vištienos, sriubon pateko ne tik sultinysm, bet ir ta pati vištiena.

      Panaikinti
  3. vietoj ciberžolės dėjau imbiero miltelių (manu tiktų ir imbierai). Ačiū už receptą

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...