2013 m. rugsėjo 1 d., sekmadienis

Jogurtiniai blynai


Dar vieni blynai. Dar vieni jogurtiniai blynai. Aišku normalus žmogus pabandytų išgauti reikiamą formą iš anksčiau keptų, nes anie man neišsipūtė dorai, bet nedomu... tad bandau naują receptą. Blynai labai purūs, biskvitiniai ir minkšti. Kažkuo panašūs į mūsų mėgstamiausius pūstus blynus su kefyru, bet pastarųjų struktūra vos vos švelnesnė ir minkštesnė. Bet kai reikia naikinti jogurto atsargas - pats tas. 

Taigi, mums reikės:
250 g graikiško ar tiršto natūralaus jogurto
2 didelių kiaušinių
2 VŠ kokosų aliejaus (neturėjau,  pyliau 2 VŠ aliejaus. Tinka ir toks pat kiekis tirpinto sviesto. Mano Žmogaus mama kepa blynus ant kokosų aliejaus - jis pačius paprasčiausius blynus galėtų paversti dieviškai skaniais, o kadangi ji visada iškepa ir šiaip tobulus blynus, tai man tik slėptis po lapais su saviškiais :)
3 VŠ cukraus
190 g (1 1/2 puodelio) miltų 
2 AŠ kepimo miltelių
vanilinio cukraus
žiupsnelio druskos

Paruošimas:
  1. Kiaušinius išplakame su cukrumi, jogurtu ir tirpintu sviestu.
  2. Miltus persijojame ir išmaišome su kepimo milteliais, druska ir vaniliniu cukrumi.
  3. Sumaišome abu mišinius.
  4. Kepame įkaitintoje keptuvėje.
Skanaus!





P.S. Originaliame recepte prieš apverčiant blyną, ant viršaus uždedama keletas šviežių braškių riekelių. Turėtų būti skanu, bet deja, po ranka jau seniai nėra  šviežių braškių, kitokių uogų irgi nelabai aptikau. 

Šaltinis: A matter of taste

3 komentarai:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...