2013 m. balandžio 8 d., pirmadienis

Čenakai


Vakarienė buvo labai skani, todėl kodėl nepasidalinus. Juolab, kad pirmasis mano čenakų receptas be nuotraukos. 
Čenakai tuo ir gerai, kad juos gaminant ir keičiant ingredientus, kas kartą galima išgauti vis kitą rezultatą. Šį kartą įpyliau grietinėlės, kuri suteikė skoniui švelnumo. Aš užsispyrusiai svogūnus pakepinu prieš dedant į čenakines, nes man taip skaniau. Kaip visada, kai receptas iš mano galvos, kiekių nerašau. Bet kiekiai čia ir nesvarbu, svarbu idėja.

Taigi, mums reikės:
vištienos krūtinėlės
pievagrybių
morkų
bulvių
svogūnas
2-3 česnako skiltelės
grietinėlės (tinka ir liesesnė)
sultinys
lauro lapai, druska, pipirai

Paruošimas:
  1. Svogūną susmulkinau ir pakepinau ghee svieste, tinka ir aliejus. Kai jis suminkštėjo, sudėjau pasmulkintus pievagrybius. Į kepimo pabaigą subėriau smulkintą česnaką.
  2. Svogūnus padlainau po čenakines.
  3. Toje pačioje keptuvėje ant didesnės ugnies apkepinau smulkiai supjaustytą vištienos krūtinėlę. Bekepant pagardinau druska, pipirais. 
  4. Toliau viskas paprasta: į čenakines ant svogūnų su pievagrybiais sluoksniuojame vištieną (aš juos sumaišiau indelyje), kubeliais supjaustytas morkas, kubeliais pjaustytas bulves.
  5. Ant viršaus uždedame po lauro lapą. 
  6. Į kiekvieną čenakinę dosniai šliūkštelime grietinėlės. Jei gerai atmenu, 4 čenakinėms padalinau 200 g grietinėlės. Įpilame sultinio. Svarbu nepripildyti indelių iki viršaus, nes užvirus indo turiniui yra grėsmė, kad dalis skanumo išbėgs.
  7. Dedame čenakines ant kepimo skardos - apsidraudimui, jei visgi išbėgtų ir nereikėtų vėdinti namų bei gramdyti visos orkaitės.
  8. Kepame iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 min., po to kaitrą sumažiname iki 150 ir dar kepame 20-30 minučių. Patikriname ar bulvės morkos minkštos ir skanaujame.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...