2013 m. sausio 29 d., antradienis

Ar žinote, kad...


...norėdami nustatyti šaldytos mėsos šviežumą, į ją įbeskite verdančiame vandenyje pakaitintą peilį, o tada jį pauostykite.

...sausomis dienomis petražolių, krapų ir mėtų žaluma geriau išsilaikys, jei ją laikysite sausame, sandariame inde.

...nuvytusi krapų, salietų ir petražolių žaluma vėl taps šviežia, jei ją valandą liako pamirkysite vandens ir acto tirpale.

...kiaulpienių lapai bus mažiau kartūs, jei juos kurį laiką pamirkysite vandenyje.

...salotoms kiaulpienių lapus geriausiai rinkti pavasarį, nes vėliau jie apkarsta.

...žuvis nedvoks dumblu, jei ją praplausite druskos tirpalu.

...kad šildoma šaldyta žuvis prarastų kuo mažiau mineralinių medžiagų, į 1 litrą vandens įberkite 7-10 g druskos.

...prieš ruošdami mėsą, medinę mentelę sudrėkinkite šaltu vandeniu, nes sausa mediena sugeria mėsos sultis.

...bazilikų lapelius reikia berti tik prieš pat baigiant ruošti patiekalus.

...grybų sriubos gardinti citrinomis negalima.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...