2012 m. rugsėjo 13 d., ketvirtadienis

Lašiša medaus-garstyčių padaže

 Puikus patiekalas. Kepiau jau du kartus. Pirmą kartą file, antrą kartą didkepsnius. O jei jau du kartus kepiau, vadinasi - verta.

Taigi, mums reikės:
2 lašišos didkepsnių arba file

Marinatui:
2 VŠ aliejaus
~1citrinos puselės sulčių
1,5 VŠ grūdėtų garstyčių
1 VŠ medaus
3 skiltelių česnako
druskos, pipirų pagal skonį

Paruošimas: 
  1. Marinatui skirtus produktus sumaišome.
  2. Apvoliojame iš visų pusių mari natelašišos kepsnius. Paliekame tame pačiame marinate kelioms valandoms pasimarinuoti. Aš vieną kartą užmarinavau ryte, įdėjau į šaldytuvą ir kepiau vakare.
  3. Dedame kepsnius ant kepimo popieriumi patiestos skardos, patepame juos marinatu.
  4. Kepame iki 190 laipnsių įkaitintoje orkaitėje apie 15 min.

Skanaus!


11 komentarų:

  1. Jau pirmoji nuotrauka pakerta kojas...kepsiu ir as, ir dar garnyras kaip gerai atrodo, kas ir kaip papasakok a?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū, Ilona :) Garnyras tai super paprasta: pakepinu smulkintą svogūną, vėliau įdedu česnaką, suverčiu pakelį šaldytų daržovių, pagardinu pipirais, druska. Kai daržovės baigia troškintis, įpilu grietinėlės ir pakaitinu, kol sutirštėja. Man geriausias garnyras prie keptos lašišos. Visada jį darau :)

      Panaikinti
  2. Žiauriai skaniai atrodo. Mmm, kaip dabar norėčiau.... naktipiečiams. Ir tą vyno taurę paimsiu:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. chi chi, vyno taurę tai ir aš mielai dabar paimčiau :)

      Panaikinti
  3. Mane tas marinatas žavi. O su mėsa (jautiena, veršiena, aviena) nesi bandžiusi?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Esu ir mėsai išbandžiusi šį marinatą. Šis marinatas pakankamai universalus. Kartais citrinos sultis pakeičiu balzamiko actu, kartais nededu garstyčių. Bet tada įpilu ir aliejaus, nes lašiša pati riebi, tai jai nebereikia papildomo riebumo, o va mėsai, minkštumo aliejus prideda.

      Panaikinti
  4. Taip tobulai atrodo! Būtinai išbandysiu ir variantą su medum, turėtų būti labai skanu :))

    AtsakytiPanaikinti
  5. Sakykite, marinatui naudojami garstyciu grudeliai, ar ,,slapios" grudetosios garstycios?

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...