2012 m. balandžio 12 d., ketvirtadienis

Ar žinote, kad...


...šviežių agurkų ir pomidorų salotas reikia sūdyti tik prieš jas patiekiant, nes kitaip šios daržovės išleis sultis.

...verdant pupeles ir žirnius, šiuos produktus reikia sūdyti tik tada, kai jie suminkštėja, nes kitaip žirnius ir pupeles virsite žymiai ilgiau.

...orkaitėje kepama mėsa neprisvils ir nebus pernelyg sausa, jei orkaitėje pastatysite indą su vandeniu. Dėl vandens garų mėsa taps sultingesnė.

...kuo ilgiau virsite ar kepsite kalmarus, tuo jų mėsa bus kietesnė. Kalmarus reikia virti ar kepti 3-3,5 minutes.

...norint nustatyti, ar mėsa iškepė, ją reikia įdurti pačioje storiausioje vietoje. Iš iškepusios mėsos bėga skaidrios sultys, be kraujo priemaišų.

...kepamos žuvies kvapas sumažės, jei netoli keptuvės stovės atviras indas su actu.

...verdant nuluptas bulves, druską reikia berti iš karto, kad su nuoviru neprarastume vertingų maistinių medžiagų.


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...