2012 m. sausio 24 d., antradienis

Imperatoriškas blynas - “Kaiserschmarrn”



Mano ir špokučio pusryčiai. Man patiko, jam irgi (reikės kada pabandyti nufilmuoti jo MMmmMM, kad suprastumėte apie ką kalba). Šis imperatoriškas blynas yra ne kas kita, kaip saldus omletas - Kaiserschmarrn. Blynas/omletas  buvo toks gardžiai biskvitinis. Labai tiko su uogiene ir pienu. Nepaklausiau savo nuojautos suabejojusios recepte pateiktu gaminimo būdu, taigi viena pusė kiek perkepė. Kitą sykį daryčiau kitaip (kaip - parašiau apačioje). Geras - gardus ir greitas - dalykas pusryčiams (kaip aš mėgstu blynus, bet nemėgstu jų kepti turbūt yra parašyta kiekviename mano post'e apie blynus :)).

Taigi, mums reikės (aš kepiau blyną/omletą iš 2 kiaušinių, atitinkamai sumažinusi kitų produktų kiekius):

5 kiaušinių
4 VŠ cukraus
žiupsnio druskos
vanilinio cukraus
2 VŠ grietinės
2 saujelių razinų ir 50 g romo arba apelsinų sulčių (nedėjau)
60 g miltų
sviesto kepimui
cukraus pudros apibarstymui


Paruošimas:
  1. Jei naudojate razinas, pamerkite jas į romą ar apelsinų sultis bent 10-čiai minučių. Po to nusausinkite 
  2. Trynius atskiriame nuo baltymų. 
  3. Trynius išplakame su grietine, vaniliniu cukrumi ir sijotais miltais. Tik vėliau paskaičiau, pas Jamie Oliver, kad sveika tokį plakinį palikti 20-čiai minučių pailsėti. 
  4. Baltymus išplakame iki standžių putų, beplakant supilame cukrų ir druską. 
  5. Pas trynius su miltais sudedame išplaktus baltymus ir atsargiai išmaišome. 
  6. Įkaitiname keptuvę, įdedame sviesto, kad pasidengtų visas keptuvės paviršius, įpilame šlakelį aliejaus, kad sviestas nedegtų ir supilame tešlą. 
  7. Kepame ant vidutinės ugnies, kol apačia pradeda rusti. Beriame ant dar lipnaus viršaus razinas ir blyną išverčiame į orkaitėje kepti tinkamą kepimo formą (manoji silikoninė). 
  8. Toliau kepame blyną iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10 min. 
  9. Iškepusį blyną išverčiame į lėkštę ir supjaustome ar dviejų šakučių pagalba sudrąskome (būdą pasirenkame pagal tai, kokie pikti atsikėlėme). 
  10. Apibarstome cukraus pudra ir pateikiame su mėgiama uogiene.
Skanaus!


Ką kitą sykį daryčiau kitaip:
  1. Taigi, kitą sykį (o jis bus, nes mums labai patiko) aš tikrai nekurčiau orkaitės dėl tokios smulkmenos, o apkepčiau antrą pusę toje pačioje keptuvėje, tiesiog apversdama. Smulkmeniškumas čia nebūtinas, juk galutiniame rezultate vis tiek omletas yra sudrąskomas į gabalėlius. Štai kaip jį kepa Jamie Oliveris. 
  2. Apkepus antrąjai pusei, dar keptuvėje blyną suplėšyčiau gabalėliais ir nuolat maišant apskrudinčiau visus gabalėlius iki gardaus traškumo (dar kažkur radau, kad skrudinant galima apibarstyti cukrumi, o dar kažkur, kad papildomai dedamas sviestas (hrrr...per daug šaltinių nieko gera)), o tada jau į lėkštę ir cukraus pudros debesis.

Šaltisnis: delfi.lt

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...