2011 m. gruodžio 22 d., ketvirtadienis

Smaližių kakava


Kadangi pasižadėjau Jurgai šios kakavos receptą, tai pažadą turiu tęsėti. Kai rinkausi, ką padovanoti draugei, sudvejojau dėl šios kakavos, nes mano žinios apie kakavos ruošimą buvo tokios, kad ją reikia pavirinti. Kai Jurga parašė, kad kakavą visada tiesiog užpliko, nusprendžiau pabandyti.  Pasidariau testinį variantą ir turiu pasakyti, kad man labai patiko. Teisa, buvo kiek saldoka, bet dėl to, kad užsitaisiau gerti visą gautą mišinį, o tai beveik dviguba porcija. Taigi, jei dar vis ieškote dovanų, padarykite šios kakavos mišinį. Jis tikrai pradžiugins dovanos gavėją.


Taigi, mums reikės (rašau knygoje nurodytus kiekius):
10 puodelių sausos grietinėlės
4,5 puodelio miltelinio cukraus
1,5 puodelio nesaldintos kakavos miltelių
1,5 puodelio smulkinto šokolado

puodelis = 250 ml


Paruošimas:

  1. Atsimatuokite visus produktus į atskrus indus.
  2. Sluoksniuokite produktus inde, kuriame dovanosite. Sluoksnius kartokite, kol baigsis produktai. Užbaikite šokolado sluoksniu.
  3. Prikabinkite kortelę: "Į puodelį dėkite du šaukštus išmaišyto kakavos mišinio, užpilkite karštu vandeniu ir maišykite, kol viskas ištirps."



Skanaus!

Šaltinis: Knyga "Dovanos iš virtuvės"

6 komentarai:

  1. o cia tiek daug dedasi tos grietineles? ir koks cia mazdaug kiekis gaunasi :)pagal knygute

    AtsakytiPanaikinti
  2. Daugokai - 17,5 puodelio arba 4,3 litro :) Bet visada galima juk perskaičiuoti, svarbu išlaikyti proporcijas. Kai ragavau, grietinėlės kiekis man neužkliuvo, tik buvo kiek per saldu. Visada galima pasidaryti testinį varantą :) Aš puodelius prilyginau šaukštams ir ėmiau ne visą porciją o 2/3 :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Ooo, liuks atrodo, labai jauki nuotrauka ;)
    ačiū, jog išbandei :)
    o aš jau padariau moka stiklainėlių begalę dovanoms, tik sluoksniavau viską daugmaž iš akies, o ir šokolado nedaug turėjau, tai kaži kaip ten bus ;/
    norėjau iš aš tą knygutę įsigyt, tik kad akropoly viskas nusiaubta buvo ir telikę buvo kelios apdriskusios, tai teks dabar jau palaukt :)
    reiks ir tokį variantą išmėgint :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Viskas bus gerai su tavąja moka :) 50 proc. skanumo sudarys faktas, kad darei Tu :) O šokoladas, man ten ne svarbiausias ingredientas, taip kad tikrai nepergyvenk :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. super tokiu atveju, nes labai bijojau, jog bus riesta :)
    dar ta pačia proga šalia mokos dariau ir po stiklainiuką granolos. irgi pasaka:) man pačiai tos idėjos nerealios, labai jaukiai ir mielai tokios dovanėlės atrodo.norėtųs ir sriubos receptuką ar sausainukų receptą iš tos knygutės išbandyt, bet jau šiom šventėm nebespėjau.. be to, ir knygos niekur neradau. visur išplėšytos ir pan. laukt teks kokios akcijos, tada vėl su kokiom penkiom knygom namo grįšiu :D

    AtsakytiPanaikinti
  6. Aš galvojau sriubą irgi daryti, bet šį kartą apsiribojau moka :) Sriuba tikrai originali dovana :)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...