2011 m. gegužės 18 d., trečiadienis

Vištienos krūtinėlės ir bulvių "bomba" su česnakiniu padažu




Labai skanus, paprastas patiekalas. Mano žmogus įvertino puikiai. Ir, kadangi man dabar tai labai aktualu, neužima daug laiko paruošimui. Aš viską ėmiau "iš akies".

Taigi, mums reikės:
vištienos krūtinėlės
majonezo
pamidorų padažo
druskos
prieskonių
bulvių
šlakelio aliejaus

Padažui:
majonezo, pomidorų padažo, jogurto arba grietinės lygiomis dalimis
marinuoto agurkėlio
2 česnako skiltelių
baziliko, petražolių

Paruošimas:
  1. Vištienos krūtinėlę supjaustome nedideliais gabalėliais.
  2. Pagardiname druska ir mėgstamais prieskoniais (aš dėjau česnako granulių, čiobrelio, pipirų). 
  3. Paliekame pasimarinuoti bent valandai.
  4. Bulves nuskutame, supjaustome šiaudeliais.
  5. Bulves paskaniname druska, jei turime - bulvių prieskoniais, užpilame šlakelį aliejaus ir gerai išmaišome.
  6. Kepimo foliją sukarpome kvadratais.
  7. Ant folijos lapo dedame saują bulvių,saują mėsos ir vėl saują bulvių. Sandariai užlankstome.
  8. Dedame paruoštas "bombas" į kepimo skardą ir įpilame vandens, kad "bombos" būtų apsemtos 1-2 cm.
  9. Kepame iki 180-200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1 valandą. Pabaigoje galima būtų foliją atvynioti ir leisti bulvėms ir vištienai apskrusti. Kadangi kepimo pabaigoje nedalyvavau, tai šita procedūra šį kartą buvo praleista.
  10. Pasiruošiame padažą: padažui skirtus majonezą, pomidorų padažą ir jogurtą sumaišome, beriame kapotas petražoles ir baziliko lapelius, išspaustas česnako skilteles, smulkintą česnaką ir viską sumaišome.


Skanaus!

Šaltinis: Garpadine.lt

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...