2011 m. gegužės 26 d., ketvirtadienis

Spaghetti su lašiša ir cukinija


Nuostabu nuostabu nuostabu! Aš kai užmačiau šį patiekaliuką, net spirgėt pradėjau, kaip kuo greičiau norėjau jį pasigaminti. Man jis priminė kažkada seniai seniai Presto valgytus makaronus su lašiša. MB buvo skeptiškas: ką makaronai ir lašiša?? Neee... Cha! Paragavęs prisikrovė pilną lėkštę :) Man, kaip lašišos mėgėjai, tai buvo puiki, lengva vakarienė - mėgiamas lašišos skonis, švelnus grietinėlės padažas ir cukinijos traškumas. 

Taigi, mums reikės (2-3 porcijoms):
spaghetti makaronų - tiek kiek paprastai suvalgote
100 g rūkytos lašišos
1 jaunos cukinijos
1 vidutinio svogūno
3 skiltelių česnako
1 VŠ grietinės
~100 ml grietinėlės
Džiugo sūrio
pipirų
citrinos (neturėjau, nedėjau, ir be jos buvo dieviškai skanu)


Paruošimas:
  1. Apkepame smulkintą lašišą šlakelyje alyvuogių aliejaus. Aš pirkau jau smulkintą lašišą salotoms, liuks nereikėjo terliotis pjaustant.
  2. Sudedame pas lašišą smulkintą svogūną. Apkepame, kol pradės skaidrėti.
  3. Lašišą ir svogūnus pastumiame į vieną kraštą keptuvės ir suberiame smulkintą česnaką. Pakepiname pusę minutės.
  4. Viską sumaišome. Dedame pusžiedžiais supjaustytą cukiniją ir patroškiname viską, kol cukinija suminkštės.
  5. Pagardiname prieskoniais (druskos galima nedėti, sūrumo pakanka iš lašišos).
  6. Supilame grietinėlę, grietinę. Palaukiame kol užvirs ir nukeliame nuo ugnies.
  7. Pilame ant jau išvirtų makaronų, apiberiame tarkuotu sūriu, pašlakstome citrina, viską išmaišome  ir mėėėgaujamėės!
Skanaus!

Šaltinis: Skanios dienos

10 komentarų:

  1. Na kaip pradingote panele :D, turbūt deginatės, o ne virtuvėj sukiojatės :DDD pasigedome čia jūsų bandymų :DDD tinkralaštis pamirštas...
    nu nu nu :DDD

    AtsakytiPanaikinti
  2. Chi chi, kaip pirštu į dangų :) Tik šiandien ryte grįžom iš šiltų kraštų (aha, Lietuvoj per šalta pasirodė...) tuoj adaptuosimės ir grįšim į virtuvę :) oi kaip paglostė širdį šitas komentaras :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. labai gardu ;) tik aš cukiniją pakeičiau žaliaisiais žirneliais.. nuostabus patiekaliukas ;)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Liux idėja! Šaldytų žirnelių visada turiu šaldiklyje :) O šis patiekalas yra viena siš mano mėgstamiausių - kai noriu save palepinti - gaminu ir mėgaujuosi :)

      Panaikinti
  4. O nieko tokio,jei vietoj rūkytos bus sūdyta lašiša? Ją taip pat apkepti reiktų? Nes šis reikalas tikrai baisiai gardžiai atrodo:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Faktas, kad pasirinkus sūdytą lašišą skonis bus kitas, bet tikrai manau ne ką prastesnis. Aš lašišą apkepu, nes pasikeičia skaniai jos skonis. Aš lašišą mėgstu visaip apdorotą. Dabar naujai atradau šaltai rūkytą lašišą, tad tik ją ir perku pastaruoju metu. Vyras nesidžiaugia, nes nemėgsta :D

      Panaikinti
    2. Ach tie vyrai kartais visai nesupranta kas skanu:D o išbandyta su sūdyta lašiša (nes kaip tik tokią turėjau) tai labai labai skanu, net ir vyrui patiko :))

      Panaikinti
  5. Vakar gaminau ir galiu pasakyt, kad labai patiko :) Naudojau žalią lašišą :) Nesitikėjau, kad grietinė ir grietinėlė taip tiks čia. Smagu atrasti vis naujus skonius :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Labai skanu! Net dukryte sukirto visa lekstute :) Naudojau sviezia lasisa ir vietoj grietineles pyliau kokosU piena.

    AtsakytiPanaikinti
  7. Labai skanu! Net dukryte sukirto visa lekstute :) Naudojau sviezia lasisa ir vietoj grietineles pyliau kokosU piena.

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...