2011 m. gegužės 2 d., pirmadienis

Pica


Turiu pasakyti, kad duonkepė, tikrai vykęs pirkinys. Ji darbo turi labai dažnai. 

Picos pagrindo receptas iš duonkepės receptų knygelės. Superinis - plonas (suprantama, priklauso nuo to, kaip plonai iškočiojame), minkštas, tuo pačiu traškus ir ne guminis, taigi daugiau picos pagrindo receptų nebeieškosiu -  ties šiuo ir apsistosiu.

Na o ant viršaus, dedame ką turime šaldytuve. Šį kartą buvo skirtingos dvi picos. Pirmoji - su šonine - super skani, fotosesijai vos vienas gabalėlis šiaip ne taip išsaugotas buvo.


Taigi, mums reikės (dviems vidutinėms picoms):
165 ml šilto pieno
40 ml aliejaus
1 AŠ druskos
2 VŠ cukraus
280 g miltų
1 AŠ sausų mielių
1 AŠ česnako granulių (nebūtina)

Paruošimas:
Tešlos paruošimas duonkepėje: 
  1. sudedame visus ingredientus išvardinta tvarka, pasirenkame tešlos minkymo programą (dievinu ją) ir laukiame kol supypsės ir išsiimsime tešlą, kurią reikia tik iškočioti.

Tešlos paruošimas įprastai:
  1. Mieles užpilame šiltu pienu, įpilame cukraus ir paliekame 10-čiai minučių.
  2. Į pieną su mielėmis supilame aliejų, druską, česnako granules. Lengvai išmaišome.
  3. Supilame gautą mišinį nuolat maišant į persijotus miltus. Kau jau nebesimaišys, minkome rankomis. Minkome apie 10 min. kol tešla pasidarys elastinga. 
  4. Paliekame tešlą 1 -1,5 val. kol padvigubės.
Picos paruošimas:
  1. Iškočiojame pakilusią tešlą į 0,5 cm storio paplotį. Antrąją picą ne taip nuoširdžiai kočiojau, tai gavosi kiek storesnė. Perkeliame ant kepimo popieriaus
  2. Patepame picos pagrindą padažu (majonezas+pomidorų padažas+pora išspaustų česnako skiltelių).
  3. Išdėliojame likusį įdarą. Viena pica buvo su karšto rūkymo šonine, svogūnais, pievagrybiais, mocarella. Antroji - su kumpiu, pievagrybiais, paprika ir mocarella.
  4. Kepame apie 8-10 min. iki 190 - 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Žr. papildymo 6-8 punktus.
Skanaus!



Papildyta (2016 02 24): kad ir kaip skambėtų nuobodžiai, pastaruoju metu mūsų pica viena ir ta pati. Gana paprasta, bet labai skani:
  1. Iškočiotą picos paplotį patepu padažu (naminis pomidorų padažas + 2 iįspaustos skiltelės česnako + šaukštelis majonezo).
  2. Išdėlioju plėšytą mozzarellą, o pastaruoju metu dažniausiai naudojame Džiugo miksą picai.
  3. Išdėliojame plonai pjaustytą karšto rūkymo šoninę.
  4. Tuomet plonai pjaustytus pievagrybius, žiedais pjaustytus mėlynuosius svogūnus.
  5. Galiausiai ant viršaus išdėliojame plonai pjaustyto pomidoro griežinėlius ir pabarstome picos prieskoniais.
  6. Skardą, kurioje kepsime picą, kaitiname kartu su orkaite, kuri įkaitinama iki 230-250 laipsnių, įjungus režimą kainimas iš apačios + vėjelis.
  7. Paruoštą picą kartu su kepimo popieriumi perkeliame ant įkaitusios skardos ir šauname į orkaitę.
  8. Kepame kol picos graštai gražiai parus, o sūris ims burbuliuoti. 
Skanaus!



5 komentarai:

  1. Pirmas kepinys su mielem - ir pavykes tobulai! Visa savaite kepem vien picas :))) aciu, nebereiks pirkt jau pagamintu picos padu. O gal zinot, kaip reikia gaminti pada, kad gautusi pica su surio krastu?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Valio valio valio, džiaugiuosi tokia sėkme!!! Naminis picos padas tikrai nepalyginamai skaniau, nei pirktinis :) Super duper, kad pavyko :)
      O tokios picos su sūrio kraštu nesu gaminusi ir net gal valgiusi, bet spėju, kad iškočiojus tešlą, kraštelis aplink visą picą pabarstomas sūriu ir tada tiesiog kraštą užlenkiam ir užspaudžiam. Kad geriau priliptų (jei nelimpa), galima patepti trupučiu vandens. Pati nebandžiau, bet jei reiktų, daryčiau taip :)

      Panaikinti
  2. Radau internete - sonuose pado dedamos surio lazdeles ir uzspaudziami krastai. Pati bandziau deti paprastas fermentinio siurio lazdeles papjaustytas - labai skanu!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Ačiū labai, kad pasidalinai! Būtinai ir aš pabandysiu :) kažkaip niekada nesugalvoju sbuvau, o čia tikrai turėtų būti labai skanu! Ačiū!

      Panaikinti
  3. Šitas picos pagrindo receptas - fantastinis. Maišiau su duonkepės pagalba, gavosi - nerealiai. KEPSIM. AČIŪ.

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...