2011 m. gegužės 6 d., penktadienis

Kiniška vištiena Guo Bao

Super super super! Mums labai patiko! Lengvas, švelnaus skonio patiekalas vakarienei. Vištiena minkšta, padažas neužgožiantis skonio, švelnus. Viskas labai dera. 

Taigi, mums reikės:
300g vištienos file
50 g kukurūzų krakmolo

Marinatui:
1 VŠ sojų padažo
1 AŠ acto
1 VŠ skysto medaus
2/3 AŠ malto imbiero

Padažui:
3 VŠ sojų padažo
1 VŠ acto
2 AŠ cukraus
3 VŠ vandens
1 VŠ (nubrauktas) kukurūzų krakmolo

Paruošimas:
  1. Vištienos file supjaustome norimo dydžio ir formos gabalėliais.
  2. Paruošiame marinatą - visus jam skirtus produktus sumaišome.
  3. Užpilame marinatą ant vištienos ir paliekame marinuotis bent 1 val. Dėl nenumatytų aplinkybių maniškė vištiena marinavosi parą.
  4. Į celofaninį maišelį beriame kramolą, dedame vištienos gabalėlius ir gerai pakratome, kad visi gabalėliai apsiveltų krakmolu.
  5. Apkepame vištieną su šlakeliu aliejaus, gerai įkaitintoje keptuvėje, kol gražiai apskrus.
  6. Pasiruošiame padažą: krakmolą sumaišome su vandeniu, kad neliktų gumulėlių, tada supilame likusius ingredientus ir gerai išmaišome. Pilame į labai gerai įkaitintą keptuvę. Man tą pačią akimirką padažas sutirštėjo, taigi nuo ugnies keptuvę nukėliau. 
  7. Pilame padažą ant vištienos į keptuvę ir maišome, kol vištiena tolygiai apsivels padažu.Man atrodo, kad padažo kokiu trečdaliu galėjo būti daugiau.
  8. Galima pabarstyti sezamu, smulkintais svogūnų laiškais (labai tiko!), patiekiame su ryžiais.
Skanaus!

Šaltinis: AJ receptai

5 komentarai:

  1. Labai skanu, tik padažo mažoka gavosi:)))

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Kiek atmenu, tai man padažo gavosi taip tip top - kad apsiveltų vištiena, bet tikrai ne pagal mano seną padažo supratimą - kad patiekalas jame plauktų :)

      Panaikinti
  2. mmmmmmmmmmmmmmmmm. Skaniau būti negali :*

    AtsakytiPanaikinti
  3. Butinai reikia skysto medaus? pas mane jis tik pradejes stengti, pusiau skystas. Noriu isbandyti!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Skystumas reikalingas tik tam, kad būtų lengviau išmaišyti marinatą. Tai, kad medus susicukravęs - ne bėda - pakanka jį pašildyti ir jis vėl taps skystas.

      Panaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...