2011 m. gegužės 7 d., šeštadienis

Grietininiai rageliai



Rageliai - kažkas nuostabaus. Bent man. Purūs, minkštučiai. Nei MB, nei mano mama, kuriai irgi jų nuvežiau, nesuprato, kodėl bandelės nesaldžios ir kaip taip gali būti. Kai kuriuos, prieš vyniojant, pabarsčiau lengvai cukraus ir cinamono mišiniu, tai apskritai buvo tobula tobula tobula. Ketinau į kai kuriuos įdėti obuolio, ar karamelinį saldainį, bet labai jau man padėjėjas pokojom maišėsi, taigi suktis riekėjo greitai. Tikrai dar kepsiu, tik saldesnius :) O jei jau ne saldžius, tai su kokiu piktantišku įdaru, pvz sūrio. Išėjo 2 skardos ragelių. Tešlą minkė duonkepė (dievinu ją).


Taigi, mums reikės:
200 ml pieno
2 kiaušinių
50 ml aliejaus
50 ml grietinės arba jogurto
50 g margarino
3 VŠ cukraus (rageliai bus nesaldūs su tiek cukraus)
0,5 AŠ druskos
500 g miltų
7 g sausų mielių

kiaušinio aptepimui,
sezamo sėklų apibarstymui

Paruošimas:

  1. Persijojame miltus ir sumaišome juos su sausomis mielėmis, cukrumi ir druska.
  2. Miltų viduryje padarome duobutę ir supilame pašildytą pieną, lengvai paplaktus kiaušinius, grietinę, aliejų, tirpintą ir atvėsintą margariną. Išmaišome, kol galėsime minkyti. Minkome tešlą, kol taps vientisa ir elastinga.
  3. Paliekame uždengtą rankšluosčiu tešlą 15 min. pailsėti kambario temperatūroje.
  4. Padaliname telšą į dvi dalis. Kiekvieną dalį iškočiojame plonai į maždaug 50 cm skersmens lakštą. Mano lakštas buvo maždaug 40 cm skersmens, ir pagal gautus ragelius, galiu pasakyti, kad iškočiojau per storai.
  5. Padaliname lakštą į 12 trikampėlių, kuriuos susukame į ragelius.
  6. Dedame susuktus ragelius į skardą ant kepimo popieriaus ir paliekame pakilti (aš kildinau apie 40 min.).
  7. Pakilusius ragelius patepame kiaušinio plakiniu ir pabarstome sezamo sėklomis.
  8. Kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 min. (kol gražiai apskrus).
  9. Atvėsiname ant grotelių.


Skanaus!

Šaltinis: Sonatinos receptai

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...