2010 m. rugpjūčio 28 d., šeštadienis

Duona su pomidorais ir mocarela


Kai tik užmačiau šią duoną Aguonėlės blog'e, iš karto nusprendžiau, kad gaminsiu. Reikia pripažinti, kad pirmą kartą kepant patyriau fiasko - tešla kepant visai nepakilo. Dėl kelių priežasčių, nežinau, kuri tikroji: buvau įdėjusi jau pakilusią tešlą šaldytuvan (betgi būna šaltas tešlos kildinimas), labai plonai iškočiojau. O gal dar kažkas. 

Bet antras kartas gavosi nuostabiai skanus!

Taigi, mums reikės:
Tešlai:
250 g miltų
10 g šviežių mielių
1 AŠ druskos
1 AŠ cukraus pudros
~80 ml šilto vandens
100 g natūralaus jogurto
Įdarui:
50 g mocarelos
100 g vyšninių pomidorų
Šviežio baziliko
Karšto rūkymo kumpio
Česnako skiltelės
Pipirų
Aptepimui:
Kiaušinio trynio ir šlakelio pieno

Paruošimas:
  1. Miltus sumaišyti su druska.
  2. Mieles įtrinti pirštais į miltus, suberti cukraus pudrą bei supilti šiltą vandenį. Paminkyti.
  3. Supilti natūralų jogurtą. 
  4. Minkyti tešlą kol ji nebelips prie rankų ir taps elastinga. Man ti užtruko apie 10 minučių. Tiesą sakant iš pradžių maniau, kad niekada neišsiminkys kaip reikia ir reikės daugiau miltų, nes tešla buvo gana skysta.
  5. Dedame tešlą į dubenį, uždengiame rankšluosčiu ir paliekame šiltai 1 val.
  6. Pakilusią dvigubai tešlą iškočiojame į stačiakampį.
  7. Išdėstome ant iškočiotos tešlos pjautytus įdaro ingredientus. Suvyniojame. Dedame ant kepimo popieriumi patiestos skardos. Paliekame dar 1 val. pakilti.
  8. Patepame kiaušinio ir pieno plakiniu.
  9. Kepame 45 min. iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Skanaus!

Šaltinis: Aguoneles blog'as

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...