2010 m. rugpjūčio 19 d., ketvirtadienis

Cukriniai sausainiai su cinamonu


Kai per SM kolektyvą nuėjo šių sausainių kepimo banga, jai pasidaviau ir aš. Juolab, kad pyragus kepti jau buvo pabodę. Labai skanūs sausainiai, dar skanesni antrą dieną ir vėliau. O ir pagaminami labai greitai ir lengvai.


Taigi mums reikės:
Tešlai:
360 ml miltų
180 ml cukraus
110 g kambario temperatūros sviesto ar margarino
1 kiaušinis
1 AŠ kepimo miltelių
1 AŠ vanilinio cukraus
žiupsneli druskos
Apvoliojimui:
3 VŠ cukraus
2 AŠ cinamono

Procesas:

  1. Sviestą su cukrumi išplakti iki purios masės.
  2. Įmušti kiaušinį, suberti vanilinį cukrų ir vėl išplakti.
  3. Miltus, kepimo miltelius bei druską sumaišyti ir suberti į plakinį.Viską gerai išmaišyti.
  4. Apvoliojimui skirtą cukrų ir cinamoną sumaišyti.
  5. Rankomis iš tešlos formuoti graikiško riešuto dydžio rutuliukus, apvolioti juos cukraus cinamono mišinyje, dėti į kepimo skardą ir lengvai suploti. Sausainiai kepdami išsiplės, taigi tarpelius tarp jų reiktų palikti didesnius.
  6. Kepti iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10-12 minučių.

Šaltinis: Forelles receptai

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...