2010 m. birželio 4 d., penktadienis

Tinginys



Nuodėmingas dalykas yra tas tinginys... Kalorijų koks milijonas, o atsispirti jam negaliu.... O ir primena jis man vaikystę, nes mama dažnai jį darydavo. Taigi, čia mano mamos receptas su šiek tiek mano variacijų.



Taigi, mums reikės:
540 g arbatinių sausainių (3 pakeliai sausainių Gaidelis) (mums skaniausia, kai dedu 2,5 pakelio Gaidelio, arba 450 g)
400 g kondensuoto pieno
200 g sviesto
2-5 VŠ kakavos (kuo daugiau kakavos, tuo tinginys kartesnis ir, bent jau man, skanesnis)

Neprivalomi ingredientai (vienas ar du iš išvardintų):
2 VŠ romo
2 AŠ tirpios kavos
100 g pieniško šokolado
riešutai, razinos

Procesas:
  1. Puode ant ugnies ištirpdome sviestą, kakavą (sausi produktai tirpintame svieste lengvai išsimaišo). Išmaišome.Supilame kondensuotą pieną, 
  2. Kaitiname ant nedidelės ugnies, nuolat maišome. Paverdame. Kuo ilgiau virsime, tuo tirštesnė masė bus. Aš verdu ilgai, kakavos masė sustingusi būna kieta, karamelizuota.
  3. Jei yra noras įdedame nebūtinuosius ingredientus. Šokolado pusę galima ištirpinti kakavos masėje, o kitą pusę susmulkinus įmaišyti į sausainius.
  4. Sulaužome sausainius, į juos sudedame riešutus, razinas (jei yra poreikis).
  5. Sausainius supilame į kakavos masę, gerai išmaišome.
  6. Aš visą masę supyliau į kekso formą ir gerai suslėgiau. Taip pat galima supilti į maišelį (bet kai pravėsta) ir paslėgti.
  7. Palaikyti bent 12 val. kad sausainiai spėtų sudrėkti.
Skanaus!



2 komentarai:

  1. Mėgstu tinginį !!! Reikės pabandyti pagal jus :)



    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tikiuosi patiks :) Išmokau gaminti tinginį iš mamos ir kitaip net nebandau :) Vaikystės skonis :)

      Panaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...