2010 m. gegužės 4 d., antradienis

Apie prieskonius ant palangės

Mūsų prieskoniniai augalai palyginti neaštrūs ir nestipraus kvapo (išskyrus rūtas, kadagio uogas ir nasturtes), todėl prieskonių mišinį galima sudaryti net iš 3-4 augalų. Jų dedama 15-20 min. prieš baigiant gaminti, kad suteiktų daugiau aromato ir skonio. Baigus virti labai kvapnius prieskonius reikia išimti, o jeigu norite, kad aromato būtų daugiau, dar kurį laiką palikite juos ir pakaitalą nukaitus. Sriubos, actas, aliejus, troškiniai gardinami nesmulkintais prieskoniais augalais arba jų dalimis, o į mėsos, žuvies ar paukštienos patiekalus ir makaronus juos geriau sumalti.

Daržovių patiekalams ypač tinka įvairūs melisos, baziliko, krapų, gelsvės, kalninio dašio, petražolių, salierų lapų ir krapų mišiniai. Sriubos ir troškiniai labai skanūs su baziliku, dašiu, rozmarinu, gelsve, juozažole, krapais, mairūnais, petražolėmis, raudonėliu ir pan. Kiaulienos patiekalams tinka baziliko, gelsvės, dašio, čiobrelio, raudonėlio žolės mišiniai.

Malta jautiena pagardinama baziliko, čiobrelio, rozmarino, dašio, gelsvės, petražolių ir salierų lapų, kmynų sėklų mišiniu. Paukštiena dera su baziliku, isopu, mairūnu, o veršienos ir jautienos patiekalai su dašiu, gelsve, mairūnu, čiobreliu, rozmarinu ir raudonėliu. Kiaušiniams tinka bazilikas, dašis, krapai, peletrūnas, rozmarinas, petražolės, salierų lapai.

Šaltinis

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...