2010 m. balandžio 28 d., trečiadienis

Netikras zuikis


Šį receptą radau čia. Nuostabiai skanus ir paprastas patiekalas, juo labiau, kad jį galima valgyti tiek karštą, tiek šaltą (mes dedam ant juodos duonos, čiumpam agurką ir mėgaujamės).

Taigi mums reikės:
1 kg maltos kiaulienos
Apie 200 g šoninės
1 didelis svogūnas
2 morkos
1 obuolys, sutarkuotas su visa oda
3 kiaušiniai
2 saujos džiūvėsėlių
5 pievagrybiai (galima dėti, galima nedėti, skonio reikalas, man skanu)
Prieskoniai: čiobreliai, juodieji, kvepiantieji pipirai, druska

Paruošimas:
  1. Šoninę supjaustome ir pakepiname.
  2. Įdedame smulkiai supjaustytą svogūną, vėliau sutarkuotą morką, supjaustytus pievagrybius, sutarkuotą obuolį.
  3. Atvėsusius troškintus ingredientus sumaišome su kiauliena, kiaušiniais, džiūvėsėliais ir prieskoniais.
  4. Iš gautos masės suformuojame kepalėlį (kažkur skaičiau, kad reikia vis trinktelti į stalą, kad nebūtų oro tarpų). Aš dar į vidurį, kaip siurprizą įspraudžiau nesmulkintą pievagrybį. Taip pat trimis pirštais įspaudžiame skylutes, kad vidurys keptų ir sultys turėtų kaip vaikščiot.
  5. Orkaitę įkaitinti iki 200 laipsnių.
  6. Kepti uždengtą folija, arba inde su dangčiu pusvalandį, vėliau nudengti ir kepti 15 min. ir dar 15 minučių įjungus grilio funkciją.
  7. Valgant karštą labai skanu padažas su pievagrybiais (svogūnas, pievagrybiai, grietinėlė).
Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...